Prima platforma romaneasca bazata 100% pe arhitectura informatiei

Modul CMS

Platforma WebSKY CMS este o platforma generalista, dezvoltata in jurul unui Content Management System care joaca rol de nucleu. Intregul CMS este proiectat de la zero pe o arhitectura care permite atasarea de module functionale. Astfel, cel mai simplu site va avea doar nucleul platformei, adica doar modulul CMS. In orice moment ulterior realizarii unui site, se pot adauga module extinzand astfel capabilitatile de editare a continutului pentru ca toate modulele se integreaza nativ cu nucleul platformei.

Platforma fiind foarte versatila, se poate adapta “din mers” la orice tip de site sau functionalitate datorita faptului ca e bazata pe arhitectura informatiei. Desi se fac conrigurari initiale ale platformei acestea pot fi modificate sau completate si pe parcusul utilizarii site-ului permitand astfel adaptarea site-ului la noi cerinte de business. De exemplu, se poate adauga un blog site-ului in orice moment, iar grafica blogului si sistemul de navigare a acestuia poate fi integrat cu site-ul, indiferent de stadiul de dezvoltare sau complexitate a site-ului.

Editarea continutului se face in mod foarte intuitiv. Structura de continut este stabilita impreuna cu beneficiarul iar acest lucru sporeste si mai mult usurinta in gestionarea continutului de catre acesta – site-ul este realizat pe specificul beneficiarului.

Modul catalog, categorii si filtre

Cel mai complex, inovativ si versatil modul de afisare de continut

Modulul de catalog este cel mai important modul din acest moment. El este utilizat pentru situatiile in care arhitectura informatiei este complexa sau aceasta se poate schimba in timp pentru adaptarea site-ului la evolutia business-ului. Modulul de catalog permite transformarea la un moment dat a unui site dintr-un tip in altul (de exemplu, un blog sa fie transformat in magazin online, sau un site de prezentare sa fie transformat intr-un site de anunturi, etc.) cu pastrarea intregului continut, si chiar a graficii, de pana la momentul respectiv. Lucrul acesta este extrem de important pentru ca aceasta transformare se face cu costuri minime, mult mai mici fata de situatia in care s-ar schimba complet site-ul. In plus, motoarele de cautare vor vedea aceasta transformare ca pe o extindere a site-ului si nu ca pe un site nou, iar acest lucru inseamna impact minim din punct de vedere SEO.

Orice site este un organism viu, care evolueaza in timp intocmai precum si obiectivele beneficiarului. Fie ca site-ul se naste pentru a testa o idee de afaceri, fie ca beneficiarul este la inceput de drum si nu stie inca ce sa ceara de la un site, fie ca business-ul a ajuns deja la maturitate pe un segment si se doreste extinderea lui si pe alte segmente toate aceste situatii cer ca site-ul sa urmeze intocmai evolutia business-ului. Pentru fiecare stadiu in care se afla o afacece in on-line obiectivele sunt diferite si prin urmare site-ul trebuie sa duca la indeplinirea lor in mod diferit in functie de acest stadiu, iar aceasta transformare continua pe care o are de suferit un site este rezolvata de modulul de catalog. Cel mai intuitiv mod de a va explica ce poate modulul de catalog este sa vi-l imaginati ca o bucata de plastilina din care azi realizam ceva iar maine putem face cu totul altceva.

Structura modulului este foarte complexa si a necesitat foarte mult timp pentru realizare insa rezultatul este ca acesta asigura flexibilitate 100% doar prin reconfigurarea lui. Modulul de catalog permite concretizarea oricarei arhitecturi informationale si, ceea ce este important, se adapteaza la orice modificari ale acesteia. Aceasa lfexibilitate inseamna un TCO redus pentru site (TCO = Total Cost of Ownership – costul total de utilizare al site-ului).

Modulul de catalog se preteaza la orice continut care poate fi impartit pe categorii, fiecare element al unei categorii avand propria pagina de detaliu. Elementele sunt denumite itemi si se definesc in momentul proiectarii arhitecturii infomationale. Exisa doua sub-module importante: sub-modulul de categorii si sub-modulul de filtrare. Sub-modulul de categorii permite definirea unei arborescente de categorii pe orice criteriu cu un numar nerestrictionat de nivele. Sub-moulul de filtrare permite selectarea unor elemente ditnr-o categorie in functie de valorile unor filtre. Filtrele sunt 100% customizabile si se definesc in functie de structura informationala.

Sunt o multime de avantaje ale modulului de catalog, care acopera o arie foarte larga: de la avantaje legate de performanta, la cele legate de user experience, de SEO, de administrarea continutului sau de prezentarea unui continut diferit pe fiecare limba in parte a site-ului etc. Iata mai jos doar o parte din acestea.

Mai intai avantaje generale ale modulului de catalog:

 • reflecta fidel orice arhitectura informationala
 • continut si structura independenta pe fiecare limba in parte
 • atribute multiple si 100% customizabile pentru itemi
 • posibilitate implementare filtre si fatete (fatetele reprezinta o pseudo-filtrare cu ajutorul categoriilor – adica sunt subcategorii realizate pe baza unor proprietati ale itemilor; de exemplu, pentru categoria “uleiuri”, se pot defini subcategoriile “uleiuri minerale”, “uleiuri sintetice” si “uleiuri semi-sintetice”, aceste subcategorii fiind niste “fatete” ale categoriei “uleiuri”; deosebirea dintre fatete si filtre este ca fatetele sunt linkabile, de aceea corespund unor subcategorii, in timp ce filtrele sunt selectabile si corespund unor selectii ale valorilor unor atribute care conduc la o restrangere a itemilor afisati itnr-o categorie)
 • posibilitate generare automata feed-uri de itemi
 • numar nerestrictionat de itemi gestionati in catalog
 • un item poate fi adaugat in orice categorie

Avantajele sub-modulului de categorii:

 • se pot defini structuri arborescente de categorii pe baza oricaror criterii; acest lucru asigura un sistem de navigare in structura informationala 100% flexibil si customizabil
 • numar nerestrictionat de nivele ierarhice
 • arborescenta de categorii este independenta de limba de afisare: fiecare limba a site-ului poate avea propria structura de categorii independenta una de alta
 • afisarea categoriilor este 100% flexibila: fiecare categorie poate avea propria grafica iar in pagina de categorie se pot implementa orice efecte sau modalitati de afisare (efect de zoom pe pozele din pagina, mod quickview, etc.)
 • generare automata si posibilitate editare elemente de SEO specifice: metadatele rel prev si rel next, canonical url, hreflang, metadescription, etc.

Avantajele sub-modulului de filtrare:

 • filtrele sunt 100% customizabile, in functie de arhitectura informationala
 • o filtrare va genera intotdeauna rezultate pentru ca filtrele sunt corelate cu existenta itemilor (adica nu se poate filtra dupa un filtru daca nu exista itemi care sa corespunda vreunei valori a acelui filtru); evident insa, combinarea mai multor filtre poate duce la o lipsa de rezuntate.
 • nu exista riscul de duplicate content in urma unei filtrari, ceea ce inseamna ca riscul de penalizare dn partea motoarelor de cautare pentru acest lucru este zero; este foarte important acest lucru pentru ca cele mai multe platforme existente genereaza duplicate content in urma unei filtrari

Citeste mai mult...

Modul cos cumparaturi

Proces de comanda 100% customizabil

Pentru orice site realizat pe baza platformei WebSKY CMS, indiferent de modul cum a fost realizat la inceput, daca business-ul o cere, site-ul poate fi transformat in orice moment intr-un magazin online, fara sa fie nevoie sa se refaca site-ul. Pentru asta, este nevoie sa se adauge modulul de catalog, in cazul in care acesta nu este deja prezent, si apoi modulul de cos de cumparaturi. Evident, va fi necesara doar realizarea grafica a paginilor implicate in procesul de cumparaturi online in tonul grafici existente. In acest fel, adaugarea functionalitatii de magazin online unui site existent se poate face cu costuri minime, fara sa fie nevoie sa se schimbe site-ul si deci nu vom avea un impact negativ in ceea ce priveste SEO: pur si simplu se poate pastra site-ul existent la un anumit moment si la care se adauga sectiuni noi specifice unui magazin online astfel incat optimizarea SEO existenta nu se pierde.

Modulul de cos de cumparaturi functioneaza integrat cu modulul de catalog. Practic, este nevoie de modulul de catalog pentru expunerea de produse, pentru afisarea lor pe categorii si pentru a afisa caracterisiticile produselor dupa care se pot pune in cosul de cumparaturi (este vorba de cantitate, pret si atribute specifice cum ar fi culoare, marime, modalitate de ambalare, etc.).

Principala functionalitate a modulului de cos de cumparaturi este ca introduce vizitatorul intr-un proces de comanda online a unui produs sau serviciu. Modulul de catalog se configureaza in mod special prin definirea produselor sau serviciilor carora li se asociaza atribute specifice procesului de comanda, cum sunt pret, culoare, marime, etc. facand astfel posibila punerea in cos a acestor produse sau servici.

Procesul de comanda presupune parcurgerea a cinci pasi simpli:

 • pasul 1 – date de identificare: in acest pas vizitatorii completeza datele sale de contact sau se logheaza daca este deja la a doua comanda
 • pasul 2 – date de facturare: in acest pas se completeaza datele pentru emiterea facturii sau se alege un set de date deja introdus. Factura se poate emite pe persoana fizica sau juridica
 • pasul 3 – date de livrare: in acest pas se completeaza datele de livrare sau se alege un set de date deja introdus
 • pasul 4 – modalitatea de livrare si plata: aici se alege modalitatea de livrare si modalitatea de plata din variantele propuse. In functie de aceste alegeri, se poate determina si costul livrarii astfel incat vizitatorul poate sti cat il costa livrarea inainte de a lansa comanda.
 • pasul 5 – reprezinta o recaputulare a tuturor datelor introduse la pasii anteriori. Lansarea comenzii se face doar din acest pas.
 • pasul 6 – doar pentru plata cu cardul: daca s-a optat la pasul 4 pentru modalitatea de plata cu cardul, in acest pas se face redirectarea catre site-ul procesatorului de card unde vizitatorul isi introduce datele de card pentru a face plata. E important de precizat ca datele de card nu sunt introduse sau salvate in site-ul realizat pe platforma WebSKY CMS ci pe site-ul procesatorului de card cu care beneficiarul are contract.

Intregul proces de comanda este realizat complet de la zero si din motivul acesta este customizabil 100%. Asta inseamna ca se pot defini oricate optiuni de livrare si oricate optiuni de plata. Se pot implementa mai multi procesatori de card, mai multi curieri astfel incat vizitatorii sa poata opta pentru varianta care le convine, mai ales ca se poate determina costul livrarii in timp real in functie de alegerile vizitatorilor.

Datele cerute vizitatorilor pentru a putea trimite o oomanda sunt minim necesare si sunt, de asemenea, 100% customizabile. Cu alte cuvinte, in afara de cele obisnuite cum sunt adresa, nume, email, date fiscale se pot defini si alte campuri specifice (de exemplu, se poate dezvolta un sistem de voucher-e care sa fie integrat cu procesul de comanda).

Un avantaj al modululu de cos de cumparaturi care vine din faptul ca este realizat de la zero, este ca se poate determina care este pasul si punctul in care cei mai multi vizitatori se blocheaza in procesul de a plasa o comanda. In acest fel se va putea identifica o problema care altfel ar fi greu de descoperit si pentru care se va putea gasi o solutie optima, specifica poate publicului tinta, lucru care va duce la cresterea ratei de confersie a procesului de comanda. De asemenea, exista posibilitatea de a se face statistici legate de vanzari pe criterii specifice beneficiarului.

Sunt foarte multe avantaje care deriva din modulul de cos de cumparaturi – pentru ca el a fost gandit ca un instrument de vanzare – insa vom prezenta mai jos doar cateva din ele:

 • se pot comanda atat produse fizice cat si servicii
 • pentru fiecare produs sau serviciu, se poate defini orice unitate de masura; de exemplu, bucati, kg, m, mm, ore, minute, multipli de m, multipli de ore, etc.
 • pretul se poate defini pe orice unitate de masura
 • pretul se poate defini si afisa in orice moneda, independent de la un produs la altul; de exemplu, un produs poate avea pretul in euro, alt produs poate avea pretul in lei, altul in dolari, etc.
 • la punerea in cos, preturile in alte monede decat lei se vor transforma in lei la cursul BNR din ziua respectiva; in acest fel, se poate pastra rata de profit pe unitatea de produs pentru ca valoarea in lei se calculeaza la momentul comenzii si nu la un curs care ar putea sa nu mai fie valabil.
 • pentru produse fizice, se pot defini mai multe variante de pret in functie de modalitatea de ambalare iar la punerea in cos se alege varianta de ambalare dorita – facilitate foarte utila mai ales in cazul in care produsul este in forma lichida sau se vinde in baxuri de diferite dimensiuni
 • se pot defini pachete din produse individuale, astfel incat sa se poata comanda mai multe odata la un pret preferential
 • cosul de cumparaturi este persistent o perioada customizabila; odata puse produse in cos, ele se vor regasi acolo pentru o perioada customizabila sau pana cand vizitatorul de sterge din cos
 • posibilitate de a urmari cosurile abandonate
 • posibilitate de a identifica si aborda automat un client care a pus in cos dar nu a comandat intr-o perioada customizabila
 • se poate face integrare cu diferite sisteme de tracking specifice magazinelor online (de exemplu, se poate realiza integrarea cu Google Analytics – modulul de eCommerce)

Procesul de comanda are urmatoarele avanteje:

 • este 100% customizabil
 • comanda se face in cinci pasi simpli, foarte intuititv
 • comanda se poate trimite fara cont prealabil, contul se va face odata cu prima comanda
 • daca exista cont deja creat, plasarea unei comenzi se poate face in cateva secunde
 • posibilitate de a identifica unde se impotmoleste un client in procesul de comanda
 • procesul de comanda se poate integra cu diferite firme de curierat astfel incat sa se poata determina in timp real costul de livrare care va apare pe comanda.
 • se pot defini oricate modalitati de plata si se poate face ntegrare cu orice procesator de plati online

Contacteaza-ne, nu ezita!

Doresti o oferta personalizata? Vrei un site dar nu stii “ce sa ceri” de la el? Ai deja un site dar site-ul actual nu mai corespunde business-ului tau online si nu vrei sa o iei mereu de la zero cu site-ul? Ai o idee de business online dar nu stii sigur daca va merge? Vrei sa te dezvolti pe online pas cu pas, fara sa investesti prea mult de la inceput?

Daca vrei un raspuns la astfel de intrebari, tot ce trebuie sa faci este sa completezi formularul alaturat si te vom contacta noi. Avem un raspuns pentru fiecare...

Conexiune securizata

Inceptos habitasse aenean.

Hendrerit lacinia tellus curabitur in malesuada iaculis venenatis aliquam enim et metus venenatis neque, at fusce habitasse risus felis neque porta curabitur non facilisis consectetur adipiscing. Quis curabitur cras feugiat nullam suspendisse tempor accumsan porttitor libero curabitur conubia consectetur, integer torquent blandit class adipiscing ultricies tincidunt elit consequat iaculis volutpat.

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.Click aici pentru detalii.