Prima platforma romaneasca bazata 100% pe arhitectura informatiei

Performanta

Intreaga arhitectura a platformei WebSKY CMS a fost gandita de la inceput pentru performanta iar aceasta performanta este monitorizata permanent.

Modul SEO

Platforma WebSKY CMS are integrat nativ un modul care permite optimizarea SEO On-page intr-un mod simplu, chiar de catre administratorul site-ului.

Harta clickuri

Platforma WebSKY CMS poate genera harta de clickuri pe care vizitatorii le dau in orice pagina a site-ului, si astfel se poate optimiza performanta graficii si a ratei de conversie.

Hosting inclus

Pentru fiecare domeniu vom genera un cont de gazduire in care vom instala si customiza, dedicat, platforma WebSKY CMS pe care se va realiza si va functiona site-ul.

Va oferim experienta noastra de peste 12 ani

Experienta bogata pe care am dobandit-o in cei peste 12 ani de prezenta in online ne permite sa avem o intelegere de ansamblu asupra tuturor aspectelor care graviteaza in jurul unui site web. Fie ca este vorba de proiectarea unui site, fie de realizarea lui, sau de promovarea acestuia, am reusit ca prin platforma WebSKY CMS pe care am dezvoltat-o sa cream un liant intre toate aspectele care servesc orice interes al unui administrator de business online in ceea ce priveste site-ul. Intreaga arhitectura a platformei noastre este construita tinand cont de fiecare fateta pe care o are un site web.

Astfel, daca proiectarea solutiei si customizarea platformei pleaca de la modelul de business al dumneavoastra, promovarea ulterioara a site-ului este mult inlesnita de structura de date si de modul de administrare al continutului precum si de diferite module care aduc un plus de feed-back pentru a putea eficientiza campaniile de promovare. Fie ca este vorba de optimizarea pentru motoarele de cautare prin implementarea inclusiv a Schema.org, fie ca este vorba de optimizarea modului cum interactioneaza vizitatorii cu grafica site-ului sau de optimizarea ratei de conversie a unei pagini pe care modulul de clickmap – harta de click-uri – il permite, platforma este gandita si dezvoltata sa se integreze si cu procesele de promovare si optimizare ulterioare realizarii site-ului, ducand astfel la eficientizarea fiecarui euro investit in site.

Programare web

Nivel expert

Gestiune baze de date

Nivel expert

Securitate web

Nivel avansat

Grafica web

Nivel expert

tehnologii_web

Platforma foarte versatila, ca un joc LEGO

Chiar daca parametrizarea initiala s-a facut intr-un anumit fel, platforma WebSKY CMS se poate adapta “din mers” la orice tip de site sau de functionalitate datorita faptului ca are la baza principii de arhitectura informatiei.

SEO independent pe fiecare limba

Datorita arhitecturii aflata la baza dezvoltarii platformei WebSKY CMS, este posibil ca optimizarea SEO On-site sa fie facuta pentru fiecare limba in mod independent, inclusiv la nivel de URL-uri.

Nivel ridicat de securitate

Pentru noi, securitatea unui site este pe primul loc, pentru ca increderea vizitatorilor in site este de nepretuit. De aceea, platforma WebSKY CMS are un modul de securitate puternic ce permite monitorizarea atacurilor in timp real.

Teoretic, se poate migra orice site pe platforma

Datorita motorului de grafica foarte puternic, este posibila migrarea (aproape) a oricarui site pe platforma WebSKY CMS, pastrand chiar si grafica site-ului vechi daca se doreste asta, URL-urile vechi ramanand functionale.

Contacteaza-ne, nu ezita!

Doresti o oferta personalizata? Vrei un site dar nu stii “ce sa ceri” de la el? Ai deja un site dar site-ul actual nu mai corespunde business-ului tau online si nu vrei sa o iei mereu de la zero cu site-ul? Ai o idee de business online dar nu stii sigur daca va merge? Vrei sa te dezvolti pe online pas cu pas, fara sa investesti prea mult de la inceput?

Daca vrei un raspuns la astfel de intrebari, tot ce trebuie sa faci este sa completezi formularul alaturat si te vom contacta noi. Avem un raspuns pentru fiecare...

Conexiune securizata

Aspecte generale ale platformei

WebSKY CMS: Prima platfoma romaneasca bazata 100% pe arhitectura informatiei

Platforma WebSKY CMS este o platforma generalista, foarte versatila, pe care se pot dezvolta o multime de tipuri de site-uri, de la site-uri de prezentare si bloguri pana la site-uri de anunturi sau magazine online. Structura platformei este modulara iar modul in care se cupleaza modulele intre ele prermit 100% flexibilitate. Pentru fiecare site, se stabileste mai intai structura informatiei iar apoi platforma se customizeaza in functie de aceasta structura astfel incat timpul pentru realizarea site-ului este foarte scurt. In cazul in care modulele existente la un moment dat nu raspund cerintelor dumneavoastra, se pot dezvolta noile module necesare sau se pot adapta cele existente.

Experienta noastra de peste 25 de ani de programare ne-a permis sa realizam platforma astfel incat sa nu fie nevoie sa refacem portiuni din ea, ci sa customizam lucrurile pe masura ce contextul in care functioneaza site-ul se schimba. Iar acest lucru duce la un TCO mic (TCO = Total Cost of Ownership – costul total cu site-ul de-a lungul timpului) in comparatie cu varianta clasica in care, daca se schimba contextul trebuie inlocuit si site-ul pentru a-l face adaptat noilor provocari de business. Prin urmare, in materie de costuri, ceea ce va ofera platforma WebSKY CMS, este un cost total cu site-ul pe termen mediu si lung la cote mici. Dumneavoastra nu trebuie decat sa va concentrati la business, iar tot ce inseamna adaptarea site-ului la noul context de business va garantam ca il putem face noi, atat timp cat logica permite acest lucru.

Atat dezvoltarea platformei cat si a oricarui site realizat pe platorme respecta urmatoarele:

 • principii de arhitectura informatiei
 • principii de seo
 • flexibilitate 100%
 • posibilitate de implementare oricate limbi

Principalele caracteristici ale platformei sunt:

 • bazata 100% pe arhitectura informatiei: inainte de a se incepe realizarea unui site pe platforma, se va face un plan care va contine si structura informatiei ce urmeaza a fi adaugata site-ului.
 • structura modulara ce permite o extindere a functionalitatilor in functie de business.
 • flexibilitate 100% - orice site se poate dezvolta treptat, ca un joc de lego, fara sa fie nevoie sa se refaca portiuni din el; se pot adauga module din cele existente sau se pot dezvolta alte module, in functie de necesitati. Nucleul site-ului insa va ramane acelasi.
 • SEO oriented, adica optimizarea SEO se poate face extrem de usor; site-ul realizat pe platforma va fi livrat cu SEO on-site realizat iar beneficiarul poate sa isi faca singur ajustarile de SEO.
 • un singur cost lunar pentru toate serviciile; abonamentul lunar include: licenta de utilizare a platformei, configurarea initiala a platformei pe specificul beneficiarului, gazduirea pe serverele noastre, monitorizarea si optimizarea securitatii si update-uri de securitate, monitorizarea si optimizarea timpilor de incarcare, backup periodic pentru fisiere si baza de date, suport tehnic.
 • se poate implementa orice grafica, fie ea un template al oricarei alte platforme sau una realizata complet de la zero; grafica va fi realizata direct responsive, adica prietenoasa cu dispozitivele mobile. Costul cu grafica nu este inclus in abonamentul lunar, el se plateste o singura data.
 • se pot implementa oricate limbi, intreaga arhitectura e realizata astfel incat sa putem avea continut diferit pe fiecare limba in parte.
 • se poate adauga un blog site-ului in orice moment, iar grafica blogului si sistemul de navigare a acestuia poate fi integrat cu site-ul, indiferent de stadiul de dezvoltare sau complexitate a site-ului.
 • integrare cu platformele de social media: generare automata metataguri pentru relelele sociale; inserare widget-uri de social media
 • generare newsletter – se poate automatiza generarea de newsletter-e direct din platforma in formatul finit (adica grafica si continut) pentru a se putea integra cu diferite sisteme de trimitere de astfel de mesaje.

Ce inseamna arhitectura informatiei

Este destul de greu de definit in cateva cuvinte ceea ce inseamna arhitectura informatiei in intreaga ei complexitate, insa este general acceptat ca sunt cateva elemente definitorii pentru aceasta. Aceste elemente definitorii se pot imparti in patru categorii care se refera la:

 • sisteme de organizare a informatiei
 • sisteme de etichetare a informatiilor
 • sisteme de navigare printre aceste informatii
 • sisteme de cautare a informatiilor

Elementele definitorii pentru arhitectura informatiei se regasesc in platforma WebSKY CMS dezvoltata de noi pentru ca am construit un sistem propriu de organizare si etichetare a informatiilor. Acest sistem ne asigura flexibilitatea cu care putem sa adaptam platforma la orice business printr-o simpla configurare a ei. De asemena, sistemele de navigare si cautare pe care le-am dezvoltat permit o manipulare in orice fel a informatiilor relevante pentru vizitatori facand astfel posibila o interactiune foarte facila intre vizitator si un site dezvoltat pe platforma WebSKY CMS.

Citeste mai mult...

Implementare oricate limbi

Intreaga arhitectura a platformei WebSKY CMS este gandita pentru a perimite implementarea unui numar nelimitat de limbi in site-urile care se realizeaza pe baza ei. Astfel, intregul continut al unui site este asociat unei limbi curente si din motivul acesta sectiunile cu limbi diferite din site sunt total independente din punctul de vedere al continutului, adica se poate adauga continut diferit pentru fiecare limba in parte. Chiar si functionalitatile, fie ele dedicate sau sub forma unor module, cum este modulul de catalog, pot avea un comportament sau o structura de date diferita in functie de limba, permitand astfel adresarea diferita, prin continut, a publicului tinta. Gestiunea intregului continut in diferite limbi este extrem de facila datorita modulului de administrare dar si pentru ca fiecare site va avea o singura baza de date pentru tot.

De asemenea, este posibil sa se implementeze grafica diferita in functie de limba facand astfel ca sectiunile in diferite limbi sa aiba un aspect total diferit unele fata de altele.

In ceea ce priveste SEO on-site, va fi posibila optimizarea in mod independent, pentru fiecare limba in parte. De exemplu, metadatele paginilor se genereaza in mod automat in limbile implementate si se pot customiza URL-urile paginilor pentru fiecare limba in parte.

SEO si User Experience

Platforma WebSKY CMS a fost dezvoltata pe principii de SEO si UX.

SEO si User Experience

Optimizarea on-site pentru motoarele de cautare este 100% customizabila si in mare parte deja realizata de catre platforma, insa “acordul fin” poate fi realizat extrem de usor de catre administratorul unui site realizat pe platforma prin intermediul modulului SEO integrat nativ.

Chiar daca strategiile de SEO on-site se vor modifica in timp, platforma permite adaptarea ei la acestea fara sa fie nevoie sa se refaca site-ul. Cu alte cuvinte, oricum va evalua SEO in viitor, plarforma se va adapra la ultimele trend-uri in domeniu.

Principalele caracteristici din punct de vedere SEO sunt:

 • elemente de SEO On-Page 100% customizbile
 • pagina sitemap generata automat
 • generare automata metadate SEO pagini independenta de limba de afisare
 • SEO Friendly URL-uri, 100% customizabile.
 • SEF-URL-uri personalizabile individual pe fiecare limba in parte
 • la optimizarea on-site a site-ului, se pot modifica inclusiv url-urile; url-urile vechi aflate in indexul motoarelor de cautare vor ramane valabile conducand vizitatorii la paginile corespunzatoare; prin urmare, chiar si in cazul migrarii unui site pe platforma, url-urile vechi se pot pastra si vizitatoii vor fi redirectionati la paginile noi corespunzatoare.
 • generare automata sitemap in format XML pentru motoarele de cautare
 • metatag-uri specifice SEO adaugate automat (rel next si rel prev, canonical url, hreflang, rel alternate etc.)
 • este eliminat riscul de duplicate content datorita modului cum sunt generate URL-urile paginilor
 • functia de cautare in site nu genereaza duplicate content
 • functia de filtrare de la modulul de catalog nu genereaza duplicate content
 • se poate integra schema.org pentru specificul oricarui site realizat pe platforma

Din punct de vedere al User Experience, anumite elemente sunt deja implementate in platforma. Astfel:

 • pagina 404 este personalizata
 • motor de cautare eficient: functia de cautare in site este conceputa astfel incat rezultatele sa fie cat mai relevante pentru string-ul cautat. Modalitatea de a identifica si ierarhiza rezultatele unei cautari fiind 100% customizabila.
 • generare harta click-uri – clickmap – pentru toate paginile, lucru care inlesneste intelegerea modului in care vizitatorii interactioneaza cu paginile site-ului
 • filtrarea din modulul de catalog va genera intotdeauna rezultate pentru ca filtrele sunt corelate cu existenta articolelor (cu alte cuvinte, nu exista articole, nu se poate filtra)
 • functionalitatile cu care trebuie sa interactioneze vizitatorii au fost concepute si dezvoltate avand utilizatorul in minte.

Restul elementelor de User Experience, care sunt specifice unui site anume, sunt avute in vedere in toate fazele de realizare a unui site pe platforma.

Performanta si Optimizare site

Platforma WebSKY CMS are integrate solutii inovative pentru performanta si optimizare

Din punctul de vedere al timpilor de incarcare, platforma are nativ inclus un sistem de optimizare a codului HTML al paginilor, al fisierelor CSS si javascript astfel incat paginile se incarca foarte repede, Google Search Console raportand un timp mediu de incarcare al unei pagini in jur de 500 milisecunde pentru toate site-urile realizate pe platforma. Principalele avantaje ale platformei WebSKY CMS din perspectiva performantei sunt:

 • codul HTML generat al paginilor are cea mai mica dimensiune posibila, indiferent de continut
 • fisierele css si javascript sunt optimizate ca si dimensiune in KB
 • numar minim de resurse cerute de pe server de catre o pagina
 • resursele unei pagini sunt incarcate intr-un mod optim astfel incat randarea unei pagini (adica afisarea continutului acesteia) sa dureze cat mai putin
 • intreaga arhitectura a platformei asigura extragerea datelor din baza de date intr-un mod optim
 • platforma dispune de un sistem propriu de CDN – Content Delivery Network – lucru care face ca incarcarea resurselor dintr-o pagina sa fie foarte bine optimizata.

Din perspectiva performantei, preferam sa realizam grafica de la zero decat sa lucram cu un template gata facut, pentru a avea un control mai mare asupra tuturor resurselor necesare pentru afisarea unei pagini si astfel sa putem asigura un timp de incarcare cat mai mic.

In ceea ce priveste optimizarea performantei unui site realizat pe platforma, sunt dezvoltate si integrate in mod nativ cateva solutii inovative care permit acest lucru si care formeaza un sistem de urmarire in timp real a performantelor site-ului. De exemplu, toate paginile site-ului sunt monitorizate din punctul de vedere a timpilor de incarcare permitandu-ne astfel sa identificam principalele probleme din aceasta perspectiva. De asemenea, exista un sistem de urmarire in timp real a erorilor care ar putea fi generate de site, iar asta ne permite interventia in timpul cel mai scurt pentru rezolvarea lor.

Optimizarea modului in care vizitatorii interactioneaza cu un site realizat pe platforma se face prin monitorizarea sectiunilor cu care acestia interactioneaza. De exemplu, modulul care realizeaza harta de click-uri ofera foarte multe informatii in ceea ce priveste usurinta cu care vizitatorii inteleg continutul unei pagini. De asemenea, asteptarile vizitatorilor din punctul de vedere al continutului sunt identificate prin monitorizarea expresiilor cautate in site prin motorul de cautare integrat. In cazul completarii unor formulare de catre un vizitator, odata cu datele din formular este transmisa si sursa de trafic, adica de unde a venit vizitatorul pe site astfel incat se poate asocia o rata de conversie cu o sursa de vizite.

Pentru o monitorizare cat mai completa a unui site trebuie precizat ca se pot implementa instrumente de tracking externe, cum sunt cele de la Google (Google Seach Console, Google Analytics, Google Tag Manager, etc.)

Securitate

Platforma WebSKY CMS trateaza securitatea fara compromisuri

De ce este importanta securitatea unui site? Orice site poate deveni tinta unui atac sau doar unele “mai importante”? Ce spera sa obtina un atacator care sparge un site? Realitatea demonstreaza ca orice site poate fi luat in calcul de un atacator, si asta cel putin din motivul ca un site spart ii poate asigura acces la serverul pe care acesta este gazduit si, odata ce se controleaza serverul, de pe acesta se pot realiza alte atacuri si iata de ce, foarte adesea, sursa unui atac este rareori un indiciu al atacatorului. Subliniem, nu este neaparat necesar ca site-ul sa fie unul important, cu date sensibile, ci orice site, oricat de mic, poate fi tinta unor hackeri iar una din consecintele previzibile si foarte grave este ca domeniul asociat site-ului spart poate fi penalizat de motoarele de cautare. Cu alte cuvinte, chiar daca site-ul poate fi restaurat dintr-un backup sau poate fi schimbat cu altul “curat”, domeniul este cel care sufera penalizare din partea motoarelor de cautare iar asta arata, inca odata in plus, cat de importanta este securitatea unui site.

Inca de la inceputul dezvoltarii platformei WebSKY CMS securitatea a fost luata foarte in serios. Astfel, modalitatea in care au fost gandite procesele de prelucrare a datelor si scripturile usureaza atat monitorizarea atacurilor la nivel de site, cat si identificarea si luarea masurilor care se impun pentru a contracara aceste atacuri. Desi nu putem detalia intregul arsenal de care dispune platforma din punctul de vedere al securitatii, prezentam mai jos cateva aspecte importante:

 • toate paginile site-ului sunt monitorizate
 • toate formularele filtreaza in mod corespunzator datele introduse de catre vizitatori
 • orice site realizat pe platforma functioneaza intr-un mediu criptat
 • in general, toate formularele cer si completarea unui camp de tip captcha pentru a preveni completarea automata de catre roboti
 • cele mai frecvente tipuri de atacuri ne sunt semnalate prin alarme in timp real
 • accesarea site-urilor se face pe conexiuni criptate utilizand SSL

Un aspect foarte important de precizat, si nu in ultimul rand, este ca asiguram gratuit actualizari de securitate ale tuturor site-urilor pe care le realizam pe platforma prin implementarea celor mai noi tehnici de contracarare a atacurilor la nivel de site-uri.

Citeste mai mult...

Motor de grafica foarte puternic

Durata redusa de realizare a graficii unui site datorita sistemului de mockup integrat

Pentru platforma WebSKY CMS am dezvoltat un sistem de mockup pe care l-am integrat nativ, facand asttel posibila realizarea de la zero a graficii oricarui site intr-un mod simplu si rapid, direct din platforma. Chiar de la inceputul oricarui proiect, putem sa livram wireframe-uri intr-un timp foarte scurt si astfel grafica discutata cu beneficiarul capata repede contur. Apoi, wireframe-urile se dezvolta treptat pana la forma finala a graficii, iar toate astea se intampla direct sub privirile beneficiarului. In acest mod, acesta poate urmari in orice moment, pas cu pas, stadiul in care se afla site-ul sau.

Indiferent daca grafica se construieste de la zero sau se implementeaza un template gata facut, modul de lucru este acelasi, iar asta ofera un avantaj major in ceea ce priveste viteza de dezvoltare. In mod implicit, grafica oricarui site realizat pe platforma va fi responsive, adica prietenoasa cu dispozitivele mobile.

Sistemul integrat de mockup mai aduce un avantaj major: permite customizarea graficii chiar si dupa finalizarea site-ului intr-un mod in care tot continutul existent nu se pierde, ci este pus in valoare in alt mod din punct de vedere grafic. Cu alte cuvinte, grafica oricarui site realizat pe platforma se poate schimba fara sa fie nevoie sa se schimbe continutul site-ului. Ce inseamna asta? Inseamna ca se poate revigora site-ul cu costuri si effort minime, adica se econimiseste fiecare euro investit anterior.

Avantajele oferite de motorul de grafica acopera o arie foarte larga de aspecte importante ale oricarui site, cum ar fi

 • optimizarea modului cum interactioneaza vizitatorii cu site-ul
 • optimizarea ratei de conversie
 • optimizarea performantei site-ului prin micsorarea timpilor de incarcare a paginilor
 • posibilitatea de a implementa orice sistem de afisare a unor informatii utile, de la bannere la sectiuni intregi de continut (cum sunt promotiile, anunturi, etc.)
 • posibilitate de a implementa orice functionalitate custom – de exemplu, call to action specific, testimoniale, produse recomandate
 • posibilitate de creare si integrare landing-page-uri specifice unor campanii publicitare (de AdWords, Facebook, etc.)

Contacteaza-ne, nu ezita!

Doresti o oferta personalizata? Vrei un site dar nu stii “ce sa ceri” de la el? Ai deja un site dar site-ul actual nu mai corespunde business-ului tau online si nu vrei sa o iei mereu de la zero cu site-ul? Ai o idee de business online dar nu stii sigur daca va merge? Vrei sa te dezvolti pe online pas cu pas, fara sa investesti prea mult de la inceput?

Daca vrei un raspuns la astfel de intrebari, tot ce trebuie sa faci este sa completezi formularul alaturat si te vom contacta noi. Avem un raspuns pentru fiecare...

Conexiune securizata

Inceptos habitasse aenean.

Hendrerit lacinia tellus curabitur in malesuada iaculis venenatis aliquam enim et metus venenatis neque, at fusce habitasse risus felis neque porta curabitur non facilisis consectetur adipiscing. Quis curabitur cras feugiat nullam suspendisse tempor accumsan porttitor libero curabitur conubia consectetur, integer torquent blandit class adipiscing ultricies tincidunt elit consequat iaculis volutpat.

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.Click aici pentru detalii.